Davide Heijmans

Davide-Heijmans-Fotograaf

Davide

PORTRET & KUNST FOTOGRAFE in Amsterdam

Tijdens mijn studie psychologie aan de UvA zag ik een documentaire over de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastiao Salgado. Ik was zó geraakt door zijn onderwerpskeuze, zijn levensfilosofie en zijn werk, dat ik besloot om ook te gaan experimenteren met de camera. Ik had het geluk dat twee fantastische Nederlandse fotografen op mijn pad kwamen die me stimuleerden om door te gaan: Jimmy Nelson en William Rutten. Mede door hun aansporing had ik in 2020 mijn eerste solo-expositie (24/24 San Remo). Het succes daarvan stimuleerde me om een tweede solo-expositie te realiseren het jaar later (Falling Angels).

Ik maak echter niet alleen kunstfotografie. Ik wil nadrukkelijk een allround fotograaf zijn en combineer zodoende mijn vrije werk met (zakelijke) portretten, nieuwsfotografie en objectfotografie. Op deze site laat ik zien waar ik mee bezig ben. Neem vooral contact op voor vragen / ideeën / samenwerkingen etc.!

Wat doe ik zoal:

Het leuke en inspirerende aan mijn werk vind ik de breedte van de opdrachten waarvoor ik gevraagd word. Bruiloften, portretten voor websites, fotografie voor (reis- / foto- / kook-) boeken, zwangerschapsfotografie, journalistiek, enzovoorts. Daarnaast probeer ik tijd te vinden voor mijn vrije werk en streef ik naar minimaal één kunstfotografische expositie per jaar.

EXPOSITIES:

2023 – Apricale, Noord-Italië 

“7 Donne” in Castello di Lucertola

21 mei t/m 21 juli


Eerdere exposities:

2021 – Amsterdam, Oud Zuid

Solo-expositie Fallings Angels


2020 – Amsterdam, Jordaan

Solo-expositie 24/24 San Remo

zelfportret-fotografe-davide-heijmans
hasselblad-camera

Ontvang een uitnodiging voor mijn volgende expositie